سه پیشنهاد جلسه اضطراری شورای سنجش و پذیرش دانشجو به شورای عالی انقلاب فرهنگی جزییات و ساعت طرح ترافیک از ۱۶ فروردین ۱۴۰۴ روش‌های پرداخت زکات فطره اعلام شد ممنوعیت تردد کلیه وسایل نقلیه از مرزن آباد به سمت تهران از دقایقی قبل آغاز ثبت نام میهمانی و انتقال دانشجویان از ۱۵ فروردین صدور حکم سنگین برای ۹ متهم فساد در شورای شهر سردشت تدوین اساسنامه مدارس مجازی/ برنامه وزارت آموزش و پرورش در حوزه هوش مصنوعی ورود سامانه بارشی از شمال غرب و غرب کشور امروز و فردا چطور با ChatGPT عکس‌هایمان را به سبک انیمیشن‌های استودیو «جیبلی» درآوریم؟ ۵۰۵ جانباخته و ۱۲ هزار مجروح در ابتدای طرح نوروزی در کشور سازمان نظام پرستاری: کمبود ۱۰۰ هزار پرستار در بیمارستان‌های کشور مرکز مدیریت راه‌های کشور: تردد ۲۱.۶ میلیون خودرو در موج اول سفر‌های نوروزی برخورد قضایی با عوامل انتشار کلیپ خارج از شئون از یک کنسرت تشریح وضعیت ترافیکی جاده‌ها و محور‌های مسدود در روز جمعه ۸ فروردین هواشناسی ایران امروز ۱۴۰۴/۱/۸؛ بارندگی و وزش باد در ۱۱ استان

غذاهای توصیه شده طب ایرانی در تابستان

دانش آموخته دانشکده طب ایرانی و مکمل دانشگاه علوم پزشکی مشهد گفت: در فصل تابستان مصرف غذای کمتر و لطیف‌تر با هضم سریع مانند گوشت مرغ توصیه می‌شود.
تاریخ انتشار: ۱۷:۱۴ - ۰۹ مرداد ۱۴۰۲ - 2023 July 31
کد خبر: ۱۹۷۲۲۸

به گزارش راهبرد معاصر؛ دکتر هاله قوشخانه‌ای اظهار کرد: فصل تابستان دارای مزاج گرم و خشک است و از نظر طب ایرانی افراد در سن پیری مزاج سرد و‌تر دارند، پس این فصل برای افراد مسن مناسب است، اما برای افراد جوان که مزاج گرم و خشک دارند آزاردهنده است.

وی تصریح کرد: هضم ضعیف شده و بیماری‌های گوارشی در فصل تابستان شیوع بیشتری دارند و باید در روز‌های گرم سال از پرخوری و درهم خوری بپرهیزید، چون ضرر پرخوری در تابستان و در مناطق گرمسیر بیشتر و شدیدتر است.

متخصص طب سنتی با بیان اینکه برای فصل تابستان مصرف غذای کمتر و لطیف‌تر با هضم سریع مانند گوشت مرغ توصیه می‌شود، خاطرنشان کرد: در فصل گرم سال مصرف غذا‌های معتدل و سرد مناسب‌تر است، مانند جو و هر چه از آن تهیه می‌شود؛ همچنین در این فصل سال مصرف خیار، آلو، هلو، انگور، کاهو، کاسنی، خرفه، هندوانه، سیب، گلابی، کدو، خربزه، آب انار، آبغوره، آبلیمو و انواع نوشیدنی‌های خنک نیز توصیه می‌شود و در سوی مقابل باید از مصرف غذا‌های گرم و خشک، شور و تند در فصل تابستان پرهیز گردد و بهترین زمان خوردن غذا در فصل گرم سال ساعات خنک روز، یعنی اول یا آخر روز است.

دکتر قوشخانه‌ای اضافه کرد: در فصل تابستان بهتر است که ورزش در آغاز روز و در مکانی که هوای مطبوعی دارد انجام شود، یعنی در ساعاتی که هوا خنک است حرکت و ورزش و در ساعاتی که گرم است استراحت داشته باشید و در این زمان از سال از انجام ورزش سنگین و حرکات شدید اجتناب کنید.

وی با اشاره به اینکه خواب و استراحت کافی موجب مرطوب شدن بدن شده و انجام این کار اثر خشکی مزاج فصل تابستان را متعادل می‌سازد، بیان کرد: باید از خوابیدن در آفتاب پرهیز شود، زیرا این کار موجب جوشش اخلاط بدن و تحریک صفرا می‌شود.

دانش آموخته دانشکده طب ایرانی و مکمل دانشگاه علوم پزشکی مشهد ادامه داد: صعود بخارات تولید شده در بدن در اثر حرارت بالا به سمت مغز، موجب سنگینی مغز و سردرد می‌شود و باید بدانیم که خواب موجب سلامتی اعصاب به‌ویژه مغز می‌شود.

دکتر قوشخانه‌ای افزود: بی‌خوابی باعث ضعف مغز و درد‌های عصبی شده و به این ترتیب هر چیزی که باعث خواب ناکافی و یا کاهش خواب شبانه به میزان کمتر از ۶ ساعت شود، برای بدن مضر است؛ همچنین استفاده زیاد از وسایل الکترونیک مانند موبایل و کامپیوتر خصوصاً در شب‌ها عاملی برای خشکی مغز و بی‌خوابی است.

وی با تأکید بر اینکه در طب ایرانی، حفظ سلامتی از مقوله‌های بسیار مهم و حائز اهمیت بوده و هست، گفت: نقش بسیار مهم عواطف بر جسم و اعضای مختلف بدن به وضوح مطرح شده و توصیه می‌شود که برای فرونشاندن غضب و ناراحتی خود، دست‌ها و صورت را با آب سرد بشویید.

وی تأکید کرد: نوشیدنی‌های خنک مانند ماءالشعیر و شربت‌های سرد کننده مانند شربت آلو، شربت بنفشه و افزودنی‌هایی مانند غوره، سماق یا زرشک به غذا و نیز خوردن میوه‌هایی مانند انار و سیب می‌تواند برای شما کمک کننده باشد.

دکتر قوشخانه‌ای در پایان گفت: در فصل تابستان هرگونه خون‌گیری، حجامت و فصد باید با نظر و تجویز پزشک متخصص طب ایرانی انجام شود و از مردم می‌خواهیم از انجام این کار‌ها بدون مشورت گرفتن با متخصص این نوع طب خودداری کنند و توصیه دیگرمان به مردم هم این است که با رعایت تمامی نکات مطرح شده از سوی پزشکان مراقب سلامتی خودشان باشند تا که همیشه سلامت و تندرست باشند و خدای نکرده دچار مشکل نشوند. / بهداشت نیوز

ارسال نظر